• Zdravá výživa vo farbách

          • Osveta zdravého životného štýlu je na našej škole podporovaná učiteľmi počas celého školského roka. Preto sme sa rozhodli venovať v rámci Svetového dňa zdravia celý týždeň zdravej výžive a to hravou, zábavnou  formou, ktorá deti viac vtiahne, zaktivizuje a zaujme. Každý deň sme venovali jednej farbe, ktorá súvisela s danou zeleninou alebo ovocím. Deti mali pripravené rôzne aktivity, ktoré riešili spolu s učiteľmi v rámci vyučovania, ŠKD alebo krúžkovej činnosti. Deti sa najviac zabavili na oblečení, ktoré sme aj my, učitelia, dokonca aj p. kuchárky, tímovo podporili a dodržiavali.

          • Tekvičkové popoludnie

          • Tohtoročné jesenné obdobie bolo plné slnka a tepla. Aj na našu školu zavítala jeseň ako sa patrí vďaka nádherným prácam našich detí a ich rodičov, ktoré spoločne zhotovili v stredu 18.10. v rámci nášho spoločného Tekvičkového popoludnia. Účasť bola veľká a vďaka nekonečnej fantázii detí a ich rodičov, vznikli strašidlá, duchovia, lode, domčeky, strigy a strigôni, piráti, ježkovia atď. Popri práci sme si pochutili na sladkom občerstvení a zabavili sme sa pri veselej hudbe. Z prác detí vznikla v priestoroch našej školy krásna jesenná výzdoba, na ktorú sme všetci hrdí. Ďakujeme všetkým rodičom za ich ochotu a súčinnosť pri tejto akcii a deťom za ich snaženie.  

          • Ako osláviť Medzinárodný deň stromov?

          • No jedine v prírode a výsadbou nových stromčekov. Krásny zážitok si odniesli žiaci 5.A triedy z Arboréta v Tesárskych Mlyňanoch. Dňa 19.októbra 2023 sa zúčastnili akcie "Zasaď si svoj strom!" Okrem toho, že si žiaci posadili svoju sadeničku stromčeka (Borovica lesná alebo Smrek obyčajný), tak sa zúčastnili malého testu ich vedomostí. Popri príjemnej prechádzke parkom si vypočuli zaujímavé informácie o pôvode niektorých drevín. Na záver sa s úsmevom na tvári a pri veternom počasí zohriali horúcou čokoládou :)

          • Exkurzia do Banskej Štiavnice 😊

          • Dňa 12. októbra 2023 sa žiaci V.A,VI.A a IX.A zúčastnili náučnej a zážitkovej exkurzie. Prvou našou zastávkou bol kaštieľ Svätý Anton (známy aj ako Kaštieľ Antol), ktorý sa nachádza neďaleko Banskej Štiavnice. Počas prehliadky sme sa dozvedeli mnoho zaujímavostí z histórie kaštieľa a rodu Koháriovcov, obdivovali sme dobový nábytok, nástenné maľby, nádvorie, fontánu ale aj poľovnícke múzeum. Naše kroky potom viedli do historického centra Banskej Štiavnice. Prehliadku tohto banského mesta sme spojili s nákupom rôznych suvenírov, ktorými sme chceli potešiť svojich blízkych. Nakoniec sme navštívili Základnú školu v obci Štiavnické Bane, prvú základnú školu na svete, v ktorej sa vyučuje sokoliarstvo ako povinný predmet. Žiaci 2. stupňa si pre nás pripravili program, v ktorom nám predviedli cvičených dravcov, zažili sme ich prelety nad našimi hlavami a rôzne iné kúsky. Mali sme možnosť vidieť mnoho ďalších zvierat - sovy, kajmany okuliarnaté - krokodíly, leguána, opice, ryby, papagáje. Odniesli sme si veľa krásnych zážitkov a veríme, že sa do tohto krásneho regiónu Slovenska ešte vrátime.

        • ZDRAVÁ VÝŽIVA  VO FARBÁCH
          • ZDRAVÁ VÝŽIVA VO FARBÁCH

          • Týždenný projekt od 16.10. 2023 – 19.10.2023

            (pondelok – štvrtok)

            Pondelok ( 16.10.) –  ORANŽOVÁ

            UTOROK (17.10.) – ZELENÁ

            STREDA (18.10.) – ŽLTÁ

            ŠTVRTOK (19.10.) – ČERVENÁ + Deň jablka

            I.stupeň – Tekvičková párty (tvorivé popoludnie s rodičmi)

          • 10. október - Svetový deň duševného zdravia

          • "POZITÍVNA MYŠLIENKA = SOM"

            Žiaci VII. A, VIII.A, IX.A triedy v rámci tohto dňa upriamili svoju pozornosť na podporu svojho duševného zdravia. Vytvárali rôzne plagáty, koláže obrázkov, alebo citátov v tvare hlavy, pri ktorých sa zamerali na stav pohody a pozitívneho myslenia. Pri tvorení sa zamýšľali nad tým, ako sú schopní pohodovo zvládať situácie spojené so záťažou bežného života a ako nás dokáže ovplyvniť jedna pozitívna myšlienka či slovo. Veď podľa Dalajlámu "Len jedna malá pozitívna myšlienka v dopoludňajších hodinách môže zmeniť celý váš deň"

          • Súťaž - Kreatívna palacinka, Olympiáda finančnej gramotnosti

          • Dňa 6.októbra 2023 sa naši žiaci zúčastnili v SOŠ obchodu a služieb v Zlatých Moravciach dvoch zaujímavých súťaží. V súťaži  "Kreatívna palacinka" žiačky IX.A triedy - Natália Mlynková a Margaréta Páleníková použili svoje zručnosti a pripravili chutné a zdravé palacinky.  Po odovzdaní vytvorených palaciniek, boli na ukážke miešaných drinkov. Dokonca šéfkuchár p.Daniel Melicherik im ukázal a pripravil zdravú verziu raňajok alebo desiaty. Dievčatá sa predviedli naozaj kreatívne a ozdobili palacinku v tvare kvetu. No posúďte sami, či by ste sa do nej nezahryzli hneď aj vy!

            Súčasne prebiehala aj súťaž "Olympiáda finančnej gramotnosti", do ktorej sa zapojili žiaci IX.A triedy - Teo Toma a Filip Šabo. Pracovali samostatne alebo v tímoch, kde sa teda poriadne "zapotili". Na záver sa zúčastnili prednášky s pracovníkom OVB. Mali možnosť prezrieť si aj budovu a areál strednej školy a dozvedieť sa o možnostiach štúdia. Žiaci odchádzali s certifikátom, s úsmevom, plnými bruškami a hlavne s pocitom, že sa nemuseli učiť 😊

          • Európsky deň jazykov

          • Dňa 27. septembra sme sa my žiaci VII. ročníka, zúčastnili vytvárania projektov k Európskemu dňu jazykov. Naším cieľom bolo edukovať mladších spolužiakov k tomu, že mať všeobecné znalosti a vedieť cudzie jazyky sa v živote oplatí. So žiakmi V. a VI. ročníka sme robili na túto tému rôzne kvízy, súťaže a pozerali  videá. Užili sme si to a z triedy sme odišli s dobrým pocitom, pretože sme pomohli šíriť povedomie o dôležitosti poznania cudzích jazykov.

            Iva, Soňa, Nela, Juliana,

            Leo, Marko, Matúš a Miško

            zo VII. A.

          • Oznam

          • Naši žiaci sa zúčastnili vzdelávacej aktivity, spájajúcej žiakov základných škôl nielen z okresu Zlaté Moravce, ale aj Nitra a Levice  "Brána jazykov otvorená", ktorá sa konala dňa 25. 09. 2023 pri príležitosti Európskeho dňa jazykov pod záštitou moderátora Ľ. Bajaníka v Gymnáziu Janka Kráľa. Ema Hlôšková VII.B, Jozef Červený VIII.A a Michal Ujčík VII.A získali úžasné 5. miesto v konkurencii 26 tímov. Srdečne blahoželáme 😊

        • BIELA PASTELKA
          • BIELA PASTELKA

          • Milí rodičia, milí žiaci!

            Dňa 22. Septembra /tento piatok/ sa naša  škola zapojí do známej celoslovenskej zbierky    BIELA PASTELKA.

            Verejnú zbierku organizuje od r. 2002 Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

            Aj vďaka Vášmu príspevku môže byť ľuďom so zrakovým postihnutím poskytnutá:

            - výučba čítania a písania v Braillovom  písme

            - nácvik pohybu s bielou palicou

            - kurzy práce s náročnými pomôckami

            - špecializované sociálne poradenstvo.

            Ambasádormi Bielej pastelky sú: Adela Vinczeová, Fero Joke a Róbert Roth.

            V piatok počas vyučovania môžu žiaci  prispieť ľubovoľným príspevkom.

          • Školský klub detí – informácie pre rodičov

          • Prevádzka ŠKD: 

            • pred vyučovaním: od 7:00h do 7:45h.
            • po vyučovaní: od 11:30h. do 17:00h. 
            •  I. odd. na 1. poschodí, II. odd. na 1.poschodí                                                                                               III. odd. na prízemí, IV. odd. na 1.poschodí                                                                                                     V. odd. na 3.poschodí

            •  odchody detí je možné iba na základe písomného súhlasu podpísaného zákonnými zástupcami dieťaťa

            dieťa je možné vyzdvihnúť v časoch:  12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30,17:00

            Prijatie a odhlásenie do/z klubu:

            1. Dieťa sa do klubu prijíma na základe písomnej žiadosti zákonných zástupcov. O jeho zaradení dostanú rozhodnutie od riaditeľky školy o prijatí do klubu.
            2. Odhlásenie dieťaťa z klubu sa uskutoční podaním písomnej žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa.
            3. Prípadné prihlasovanie a odhlasovanie v priebehu mesiaca niekoľkokrát nie je možné.
            4. V písomnej žiadosti zákonný zástupca uvedie rozsah denného pobytu. Uvoľnenie dieťaťa mimo času uvedeného v žiadosti musí písomne oznámiť p. vychovávateľke. Uvoľnenie na základe telefonického rozhovoru nie je možné. Priložené tlačivá – pri uvoľnení dieťaťa z ŠKD, o zmene dochádzky dieťaťa v ŠKD a odhlásení dieťaťa z ŠKD.

            Poplatok:

            Výšku príspevku na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou školského klubu detí stanovuje zriaďovateľ školy Mesto Zlaté Moravce. V súčasnosti je poplatok 10€ za mesiac a pre deti v hmotnej núdzi 5€ mesačne. Uhrádza sa v hotovosti p. vychovávateľke do 15. dňa v mesiaci.

            Činnosť ŠKD:

            Činnosť prebieha v triede, na ihrisku, pri škole. Tomu je nutné prispôsobiť obuv (v triede len v prezuvkách) a oblečenie  detí (na vonkajšie aktivity napr. tepláky). Všetky veci podpísať!

            V školskom klube je zakázané mať zapnuté mobilné telefóny, nosiť drahé hračky a nebezpečné predmety. Pre všetky deti platí školský poriadok. V prípade sústavného porušovania školského poriadku a pravidiel pobytu v školskom klube bude dieťa zo školského klubu vylúčené.

            Stravovanie:

            Rodič si odhlasuje dieťa z obedov  deň vopred alebo ráno do 7:00 hod.

    • Kontakty

      • Základná škola
      • +421376422538 +421915774392
      • Robotnícka 25, 953 01 Zlaté Moravce Slovakia
      • 037/6421761
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje