• Čerstvé hlavičky
          • Čerstvé hlavičky

          • Milí rodičia, Naša škola sa zapojila do súťaže s Kauflandom - Čerstvé hlavičky.

            Od 20.4. začína na webstránke www.cerstvehlavicky.sk hlasovanie verejnosti, ktoré potrvá do 31.5.2023. Z hlasovania vzíde 75 základných škôl a 75 materských škôl, ktorým bude Kaufland od 09/2023 poskytovať 1x týždenne čerstvé ovocie alebo zeleninu.

            Každý kto chce hlasovať sa musí pri prvom raze na webstránke zaregistrovať. Následne sa budete už len prihlasovať (obdobne ako keď sa prihlasujete na Facebook a iné sociálne siete).

            Hlasovať je možné každý deň 2x – 1x za školu a 1x za škôlku.

            Hlasovanie zohľadňuje počet detí školy/škôlky. Zhrnutie najčastejších otázok nájdete v prílohe, prosím prečítajte si ho.

            Podporte Našu školu a pomôžte nám vyhrať. Ďakujeme za každý Váš hlas.

        • Enviroworkshop "Po nás potopa"
          • Enviroworkshop "Po nás potopa"

          • Ako začať investovať do našej planéty? Čo robiť, aby sme našu planétu zachránili? Ako riešiť klimatickú krízu?

            Aj nad týmito otázkami sa snažili žiaci 8. a 9. ročníka zamyslieť a diskutovať s predsedom OZ Pestrec p.Kutlíkom. V úvode enviroworkshopu si pozreli zaujímavý film s názvom "Po nás potopa", následne sa zapájali do diskusie. V závere v skupinách tvorili mini projekty na tému - ideálna zelená škola či mesto. Nápadov by bolo dosť, len ako pokračovať? ... pokračovanie závisí aj od TEBA!

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia, od 14.apríla 2023 sa uskutoční tak dlho očakávaný zber papiera.

            Papier môžete nosiť každý deň v čase od 7,00 - 8,00 hod. ráno a poobede v čase od 15,00 - 16,30 hod. do školského dvora, kde bude odstavený kontajner. 

            Ďakujeme!

          • "Easter cards exchange with Sweden"

          • V apríli sa žiaci 3. A a 5. A  zapojili do medzinárodného projektu eTwinning s názvom "Easter cards exchange with Sweden". Cieľom projektu bolo rozvíjať písomné, komunikačné schopnosti a tvorivosť. Žiaci vytvorili pohľadnice s veľkonočnou tematikou a vinšom. Následne sa pohľadnice poslali žiakom do partnerskej školy vo Švédsku

          • Postup do celoštátneho kola Pytagoriády 2022/2023

          • Pre nášho Miška Ujčíka zo VI.A triedy bola účasť v okresnom kole Pytagoriády mimoriadne úspešná. Prvé miesto mu zabezpečí účasť v celoštátnom kole, ktoré sa uskutoční v mesiaci máj. Miško, srdečne blahoželáme a tešíme sa z tvojich úspechov.

          • Úspech nášho žiaka v krajskom kole dejepisnej olympiády

          • Dňa 03. 04. 2023 sa v Katolíckej spojenej škole sv. Vincenta de Paul v Leviciach uskutočnil 15. ročník KK Dejepisnej olympiády, organizovaný MŠVVaŠ SR v spolupráci s Regionálnym úradom školskej správy v Nitre.

            Súťaže sa zúčastnilo 42 žiakov Nitrianskeho kraja, ktorí súťažili v troch kategóriách.

            V kategórii E, pre žiakov 7. ročníka ZŠ a 2. ročníka osemročných gymnázií, nás reprezentoval Jozef Červený, ktorý sa umiestnil na 4. mieste.

            Jožkovi  srdečne blahoželáme a ďakujeme mu za vzornú reprezentáciu našej ZŠ.

                                                                                                         

                                                                                                                      ZŠ, Robotnícka 25

                                                                                                                          Zlaté Moravce

          • Naši úspešní recitátori na okresnom kole HK

          • Dňa 29.marca 2023 sa konalo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, na ktorom nás reprezentovali naši žiaci : Ela Končalová, Kristína Dobiašová,  Aneta Paulová,  Miriam Stredová, Patrik Imre,  Miroslava Magušínová, víťazi jednotlivých kategórií školského kola.

            Aneta Paulová – II.kategória poézia, Miroslava Magušínová – III. kategória poézia, obsadili vo svojich kategóriách tretie  miesta.

            Tešíme sa , že máme nadšencov, ktorí stále dokážu a chcú pracovať s umeleckým slovom. Všetkým ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu našej školy a víťazkám gratulujeme!

          • D O T Á C I A N A S T R A V U

          • Dňa 1.mája 2023 nadobúda účinnosť právna úprava zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov a prináša nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu:

             Dotácia na stravovanie sa bude môcť poskytnúť:

            • každému žiakovi, ktorý navštevuje ZŠ
            • je prítomný na vyučovaní
            • odoberie obed
            • ktorého zákonný zástupca požiada prostredníctvom zariadenia školského stravovania o poskytnutie dotácie na stravu formou vyplnenej a podpísanej návratky, ktorú je potrebné odovzdať do 13.04.2023 v ŠJ
            • v prípade, že sa dieťa v ŠJ nestravovalo, je potrebné požiadať o zaradenie do zoznamu stravníkov – vyplnenou prihláškou na stravovanie.

            Zároveň je nutné, aby žiaci prihlásení na dotované obedy mali uhradené všetky nedoplatky na stravnom.

             

            Dotácia na stravu platná od 1.05.2023 je nasledovná:

            • 1. stupeň – 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastní vyučovania v ZŠ
            • 2. stupeň – 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastní vyučovania v ZŠ

            Zákonný zástupca dieťaťa uhrádza príspevok na stravovanie vo výške režijných nákladov spojených so zabezpečením stravovania v zmysle platného VZN v sume 3.- eur mesačne.

             

            Prihlasovanie a odhlasovanie zo stravovania

            1. Prihlásiť sa na stravovanie alebo odhlásiť sa zo stravovania je potrebné najneskôr do 14.00 hod v predchádzajúci pracovný deň.
            2. V prípade včasného neodhlásenia zo stravovania , je zákonný zástupca povinný uhradiť plnú výšku stravného podľa určeného finančného pásma.

             

             

            Mária Znášiková

          • Deň vody v našej ZŠ

          • 22. marca si každoročne pripomíname Deň vody. Sviatok tejto vzácnej a nenahraditeľnej tekutiny sme oslávili v našej škole rôznymi aktivitami. Na začiatku sme sa oboznámli s tohtoročným mottom - Buď zmenou, ktorú chceš vidieť vo svete. Prečítali sme si príbeh o kolibríkovi, ktorý mal malý zobáčik a zmestilo sa doň len málo vody, bez váhania a s odhodlanosťou však pomáhal zastaviť vzniknutý požiar. Naši žiaci si vyrobili vlastných kolibríkov, ktorých potom zavesili na konáriky v jedálni, aby nám aj ďalšie dni pripomínali, že hoci je naša práca nepatrná, máme byť vytrvalí, nemáme sa vzdávať a nasledne prinesie veľký úžitok. Žiaci si pozreli dokumet o vode a v skupinách vypracovali vodný kvíz. Nasledovala hlavná aktivita dňa - projekty, postery a básne s témami, ktoré sa týkajú vody - Vodný ekosystém, Kolobeh vody v prírode, Vodné naj..., Dôležitosť vody pre ľudský organizmus, Minerálne vody a termálne kúpele. Vytvorili poučné projekty, zaujímavé postery a veselé básne. Ak ste na ne zvedaví, pozrite sa na stránku našej školy, veríme, že sa vám budú páčiť. 

            ZŠ, Robotnícka 25, Zlaté Moravce

          • Úspech nášho žiaka Kristiána Dobiaša

          • Dňa 14. marca 2023 sa uskutočnilo okresné kolo BIO olympiady kategória C. Náš žiak deviateho ročníka, Kristián Dobiaš, získal v súťaži druhé miesto s projektom Nikotínové drogy. Následne postúpil aj do krajského kola. Kristián sa rozhodol svojou prácou šíriť osvetu medzi žiakmi našej školy, kamáratmi a známymi. Veríme, že sa mu to podarí. Ku krásnemu úspechu mu blahoželáme. 

            ZŠ, Robotnícka 25, ZM

          • Deň vody

          • Dňa 22. 3. oslavuje svoj sviatok najdôležitejšia tekutina voda, bez ktorej by sme si náš život nevedeli predstaviť. Naše deti z prvého stupňa spolu s pani učiteľkami strávili časť tohto dňa v teréne. Zamerali sa na okolie potoka Žitava, ktoré vyčistili od odpadkov, a tým zabránili, aby sa tento odpad nedostal do vody a ďalej ju neznečisťoval.

          • Ponožková výzva na ZŠ Robotnícka

          • Žiaci sa dnes spolu s pedagógmi zapojili do Ponožkovej výzvy na našej škole. Takmer všetci si obliekli rozličné ponožky.  Žiačky ôsmeho ročníka odprezentovali vo všetkých  triedach projekt o Downovom  syndróme a deti v školskom klube navrhovali vlastné zaujímavé vzory. Žiakov veľmi zaujal príbeh a obrázky  zo života nášho šikovného žiaka. 

          • Oznam

          • Zajtra (22.03.2023) bude Testovanie 9. ročníka.

            Žiaci 5.- 8. ročníka budú mať aktivity ku Dňu vody v školskej jedálni. Vyučovanie končí 11,30 hod.!

          • ÚSPECH V OKRESNOM KOLE

          • Máme veľkú radosť, že sa náš žiak z 5.A  Riccardo Bihári úspešne prebojoval do celoslovenského kola výtvarnej súťaže " VESMÍR OČAMI DETÍ", ktorú každoročne vyhlasuje Slovenská ústredná hvezdáreň Hurbanovo.

            Víťazovi gratulujeme, želáme veľa šťastia v celoslovenskom kole a plnú náruč ďalších výtvarných nápadov.

          • Medzinárodný deň čísla PÍ – oslava aj v našej škole

          • bDeň pí sa oslavuje 14. marca (podľa amerického zapisovania dátumu 3/14), pretože pí sa všeobecne zaokrúhľuje na hodnotu 3,14. Niekedy sa oslavuje 14. marca o 13:59 (1:59 poobede), všeobecne známe ako "Minúta pí". Ak sa pí zaokrúhli na sedem desatinných miest, vznikne 3,1415926 a "Pí sekunda" sa teda oslavuje presne 14. marca o 13:59:26 (1:59:26 poobede). 14. marec tiež pripadá na narodeniny Alberta Einsteina.

            Číslo pí - Ludolfovo číslo, hovorovo alebo výnimočne aj Archimedova konštanta, je pomer obvodu kruhu k jeho priemeru. Či je kruh malý, alebo veľký, je stále rovnaké, je to matematická konštanta. Táto konštanta sa bežne používa nielen v matematike ale aj vo fyzike, inžinierstve a iných vedách. Ludolfovo číslo je iracionálne, transcendentné číslo, ktorého prvé tri cifry sú 3,14.

             

            To, že je to naozaj tak, sa žiaci VI.A, VI.B a VII.A presvedčili v úvode dňa v areály školy. Úlohy boli rozdelené medzi všetkých žiakov. Pomocou troch bicyklov s rôznymi meradlami si žiaci značili priamky, zaznamenávali obvod kolies, ich priemer a pomocou kalkulačky dokazovali hodnotu pí.  Spolupráca žiakov bola skvelá a výsledky dôkazu nás všetkých milo prekvapili. Žiaci sa mohli presvedčiť, že presná hodnota tohto čísla sa nedá nikdy zistiť, keďže desatinný rozvoj čísla pí je nekonečný.

            Po úvodnej časti sa spokojní presunuli do odbornej učebne matematiky a po skupinách pracovali na posteroch, zátiší, tvorili aj báseň k sviatku pí no a ako pri každej oslave nemohla chýbať aj super torta upečená našimi šikovnicami zo 6. ročníka – Emka Hlošková, Miriam Stredová. Na záver si všetci zasúťažili. Súťaž spočívala v zapamätaní si čo najväčšieho počtu cifier čísla π počas jednej minúty. Víťazom bol Matúš Bernát zo 6.A triedy s počtom cifier 20. Na tento deň určite nezabudneme a už teraz sa tešíme na budúci školský rok.

          • „Čaj o 13,00 s čítaním anglickej literatúry“

          • Deň 14. 03. 2023 bol pre žiakov III. A triedy výnimočný. Žiaci netradične strávili  popoludňajší čas s anglickou čítankou - English stories. Skôr ako si prečítali a vypočuli príbeh, oboznámili sa s novou slovnou zásobou a potom sa hravo pustili do čítania. Prečítali si príbeh „Anna’s pet“. Po prečítaní príbehu si urobili rôzne úlohy  a popritom si pochutnali na občerstvení. Hravým a nenúteným spôsobom si zdokonalili svoje jazykové zručnosti a tešia sa na ďalšie príjemne  strávené popoludnie s English stories. 

    • Kontakty

      • Základná škola
      • +421376422538 +421915774392
      • Robotnícka 25, 953 01 Zlaté Moravce Slovakia
      • 037/6421761
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje