• Majstrovstvá školy v šachu.

          • Posledné šachové  krúžky si  žiaci zmerali sily v turnaji o Majstra školy.

            Prvé miesto a titul Majster školy v šachu za školský rok 2023/24 si vybojoval   Jozef Červený 7.a,  2. miesto získal Šimon Hubočáni  6.a a bronz  patrí Matúšovi   Vászondymu  7.a.

             

          • Vyhodnotenie WocaBee 😊

          • Počas školského roka 2022/2023 sa žiaci 1, 2, 3, 5. a  6. ročníka učili slovnú zásobu cez aplikáciu WocaBee. Učenie slovíčok bolo pre nich zábavné, tvorivé a  motivačné. Žiakom sa aplikácia na učenie slovíčok veľmi páčila a za splnenie všetkých zadaných úloh získali diplomy:

            I. B :  Jakub Krázel, Viktória Jenisová, Soňa Stredová, Max Segíň

            II. B : Jakub Drienovský, Elizabeth Englerová, Vincent Rizman, Eliška Vargová

            III. A : Ema Paulová, Ema Ďurčeková, Natália Benčová,  Maximilian Hoppan

            VI. A : Michal Ujčík, Laura Hubočanyiová

            VI. B : Mária Kobesová, Dária Kobesová, Nina Šutková

            Najviac bodov získal:

            Žiak IV. A  triedy Michal Žúbor - 34 100 wocapoints

          • Vyhodnotenie Englishstar 2023

          • Dňa 27. 04. 2023 si žiaci našej školy po tretíkrát preverili svoje vedomosti z anglického jazyka v anglickej súťaži English Star. Zúčastnili sa jej žiaci 1. až  a 6. ročníka. Žiaci boli rozdelení do kategórií podľa ročníkov, tomu zodpovedala i náročnosť úloh v jednotlivých úrovniach. Na vypracovanie testu mali 45 minút čistého času. V súťažnom teste si žiaci overili vedomosti zo slovnej zásoby a gramatiky. Vypracované testy sme zaslali organizátorom súťaže. Dňa 16. 06. 2022 sme sa dočkali vytúžených výsledkov. Všetci žiaci, ktorí sa zapojili do súťaže, boli úspešní. Žiaci, ktorí získali nad 80%, boli odmenení diplomom so zlatou medailou.  Každý účastník súťaže s úspešnosťou 100% získal sťahovací batoh s logom súťaže  a každý účastník súťaže bez ohľadu na bodový zisk, získal malý darček. Všetci účastníci súťaže získavajú zľavu na nákup tovarov značky FUSAKLE. Mená žiakov, ktorí získali 100% v medzinárodnej súťaži v anglickom jazyku English Star:

            I. B – Soňa Stredová

            II. B – Lilia Péková, Sára Škrabalová, Ella Končálová

            II. A – Samuel Fabiš, Dávid Nehéz

            III. A -  Evelin Václavová, Kristína Podolská, Klára Mrázová, Sebastián Blaho, Alica Tonková, Nikolas Kováč, Ema Paulová, Natália Benčová

            IV. A – Kristína Dobiášová, Samuel Šimek, Michal Hodoši

            VI. A – Michal Ujčík, Matúš Bernát

            Ostatným žiakom radosť urobili účastnícke diplomy a malý darček, ktoré sú pre nich motiváciou do ďalších ročníkov.

            Za skvelé úspechy našim žiakom srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalší úspešný ročník.  😊

          • Výlet do Trnavy


          • Žiaci VII.A triedy sa 15. júna presvedčili, že prezývka „ Malý Rím“ naozaj právom patrí mestu Trnava. Prechádzka po Trnave so sprievodkyňou za krásneho, takmer letného počasia bola nezabudnuteľným zážitkom. Žiaci so zatajeným dychom počúvali zaujímavosti a historické súvislosti späté s množstvom kostolov, podzemných chodieb, katakomb, ktoré sa nachádzajú v meste. K najväčšiemu zážitku určite patrila prehliadka kostnice a väznice. Žiaci si prezreli miesto, kde sa nachádzala tržnica, na ktorej sa uskutočňovali obchody. Pamätným sa určite stalo miesto, kde stála šibenica na ktorej sa konali popravy. Najodvážnejší žiaci si nenechali ujsť výstup na vežu s množstvom schodov a odmenou za náročný výstup bol prekrásny výhľad na mesto a okolie.K zaujímavým zážitkom určite patrila jazda vlakom, ktorým sme sa premiestnili tam aj späť. Výlet saskončil vo večerných hodinách a žiaci sa rozišli unavení, ale zároveň obohatení o nové informácie a
            poznatky. 

          • "Turistika Špania Dolina a okolie časť 2."

          • Dňa 31.5.2023 sa žiaci I.B, II.B z tried Novoškoly, žiaci III.A a IV.A  zúčastnili koncoročného výletu v obci Špania Dolina, kde videli, ale aj na vlastnej koži zažili vyučovanie v historickej škole J. Mistríka. Deti sedeli v historických laviciach, používali školské pomôcky, aké žiaci používali v minulosti – kalamár, husie brko. Vyskúšali si trstenicu, somárske uši, ale aj polienko, na ktorom v minulosti žiaci, ktorí neposlúchali museli kľačať. Taktiež mali príležitosť pozrieť si film, z ktorého sa dozvedeli ako baníci v minulosti práve v obci Špania Dolina ťažili a spracovávali meď. Pri prehliadke obce mali deti možnosť vidieť banícky orloj, na ktorom sa každé dve hodiny otvorí brána, za ktorou sa objavia postavičky baníkov pri práci. Po prehliadke zaujímavostí v obci Špania Dolina sme sa autobusom presunuli na parkovisko pri Harmaneckej jaskyni, od ktorého nás čakal pomerne náročný výstup ku jaskyni, ktorý sme všetci zvládli. Okrem prehliadky jaskyne mali deti možnosť zakúpiť si  rôzne suveníry. Z výletu si tak odniesli nielen nové poznatky, ale aj množstvo zážitkov.

          • „Slnko svieti, voda láka,...“

          • Pod týmto heslom sa  v dňoch 29.mája-2.júna 2023 zúčastnili žiaci 6.A, 6.B a žiačky 5.A triedy plaveckého výcviku na kúpalisku Vadaš v Štúrove.  S veľkým nadšením, úsmevom na tvári a plní očakávaní nastupovali do autobusu. Počasie bolo ako na objednávku a hneď po príchode sa nevedeli dočkať vody. Žiaci, pod vedením p.uč. Gubova sa hneď pustili do učenia. Ostatní, ktorí už vedeli  plávať, zdokonaľovali svoju techniku a snažili sa odstrániť strach z hlbokej vody počas celého týždňa. Niektorým sa to naozaj podarilo! Po dobrom výkone, prišiel zaslúžený oddych. Zažili prechádzku pri Dunaji, výlet vláčikom do Ostrihomu, návšteva Ostrihomskej baziliky a jej okolia.  Deň detí oslávili vo vode a vyšantili sa aj na tobogánoch. Koniec dňa oslávili ako inak výbornou štúrovskou zmrzlinou. Žiaci si spríjemňovali pobyt rôznymi  športovými aktivitami, spoločenskými hrami. Dokonca niektorí sa zahrali aj na kaderníkov, spevákov, či tanečníkov. Všetky deti boli usmievavé, šťastné, poslušné a veru aj poriadkumilovné. Svoje pocity vyjadrili aj týmito veršami. Veď posúďte sami!

            Deti,deti radujú sa,

            na plavecký chystajú sa.

            Naučiť sa plávať chcú,

            veď na to tu predsa sú.

            (Lukniš L., Halanda K.)

             

            Štúrovo, tak to je pecka,

            nepadne tu žiadna päťka.

            Zábavy je tu teda veľa,

            výletov nám stále treba.

             

            Párty je tu dosť,

            je to pre nás veľká milosť.

            Učitelia sú tu milí,

            nemajú tu žiadne chyby.

             

            Marcelka je naša triedna,

            s úsmevom ju vítať treba.

            Raňajky, obed, večera,

            tých nám veľa netreba.

            (Stredová M., Hlošková E., Kobesová M. a D., Šutková N.)

             

            Na plaveckom super je,

            varia dobre a super nám tu je.

            Do Maďarska sme prišli,

            vláčikom sme išli.

             

            Baziliku sme prešli,

            šťastní sme prišli.

            Dobre sme sa mali,

            sme šťastní, že sme tu boli.

            (Hubočániová L., Babocká I.,Švecová D.)

             

            Všetky deti tešia sa,

            v autobuse radujú sa.

            Veď všetci dobre vedia,

            že zábava bude predsa.  

            (Švec P., Pecho M., Ferenčík M.,Gajdoš B.)

             

            Plavky, voda, nástup, vztyk,

            nebude v tom žiaden trik.

            Veď už u nás každý dáva,

            kraula a či prsia, po výcviku učiteľa Gubova.

            (Kraslan M., Rajnoha S., Šabík M., Barcík A.)

             

            Dlhou cestou pôjdeme,

            spievať si začneme.

            Kúpať sa ideme,

            potápať sa budeme.

             

            Tobogány točia dámy,

            dúhové sú ako pávy.

            Baziliku navštívime,

            suveníry nakúpime.

            (Paulová A., Petrovičová Z., Vajdová N., Pascolini N.)

             

            Pán učiteľ Gubov!

            Je za každú srandu,

            vždy má so sebou bandu.

            Nefetuje, nepije,

            ale stále žije.

             

            Plávať sme sa naučili,

            ktorí sme to nevedeli.

            A vďačíme za to učiteľovi,

            nášmu milému Gubovovi.

            (Stredová M., Hlošková E., Kobesová M. a D., Šutková N.)

             

             

             

             

             

             

             

             

             

          • Deň detí 2023 😊😊😊

          • Detská duša potrebuje zážitky, ktoré rozvíjajú jej fantáziu a tvorivosť. A my sme práve takýto zážitok dopriali našim deťom k ich sviatku, ku Dňu detí. Dňa 2.6. 2023 sa škola vďaka Hopsáčiku, študentom zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb, našim učiteľom a asistentom, premenila na tvorivé a zážitkové centrum, kde si každý našiel zábavku podľa vlastnej chuti. Deti súťažili na čerstvom vzduchu v rôznych športových disciplínach, skákali v nafukovacom hrade a strieľali z luku. Lukostreľbu sponzorsky zabezpečilo OZ Novoškola.  V telocvični ich čakal lektor a s chuťou si vyskúšali parkour, v Hopsáčiku sa vybláznili v "guličkách". So záujmom si v kreatívnej dielni v átriu vyrábali náramky a šperky podľa vlastnej fantázie. Deti mali možnosť navštíviť aj "kadernícky salón" a stanovište, kde im šikovné študentky maľovali na tvár krásne vzory. V jedálni ochutnávali miešané nápoje v rôznych kombináciách. No na prekvapenie, ktoré ich čakalo v podobe svetového hráča basketbalu Mareka Doležaja, určite nikdy nezabudnú. Náš milý, a nie malý (206 cm vysoký) hosť si pripravil pre deti skutočne pútavú besedu. Dozvedeli sa veľa nielen o americkom a európskom basketbale, ale aj o jeho cieľavedomej životnej dráhe športovca. V telocvični rozpútal úžasnú basketbalovú atmosféru, všetci malí aj veľkí boli doslova nadšení. Dokonca si spolu zahrali aj zasúťažili. Bol to skrátka deň krásny, deň iný, deň plný fantastických zážitkov a prekvapení, na ktoré budú naše deti dlho spomínať.

             

          • "Turistika Špania Dolina a okolie"

          • Dňa 30.5.2023 sa žiaci I.A, II.A a  III.A z Novoškoly zúčastnili školského výletu v obci Špania Dolina, kde mali možnosť nielen vidieť, ale aj skutočne zažiť v historickej škole J. Mistríka vyučovanie také- aké bolo v minulosti. Deti mali možnosť sedieť v historických laviciach, prezrieť si školské pomôcky, aké žiaci používali v minulosti. Vyskúšali si trstenicu, somárske uši, ale aj polienko, na ktorom v minulosti žiaci, ktorí neposlúchali museli kľačať. Vyskúšali si aj písanie brkom, ktoré si namáčali v kalamári. Taktiež mali príležitosť pozrieť si  film, z ktorého sa dozvedeli ako baníci v minulosti práve v obci Špania Dolina ťažili a spracovávali meď. Pri prehliadke obce deti mali možnosť vidieť banícky orloj, na ktorom sa každú hodinu otvorí brána, za ktorou sa objavia postavičky baníkov pri práci. Po prehliadke zaujímavostí v obci Špania Dolina sme sa autobusom presunuli na parkovisko pri Harmaneckej jaskyni, od ktorého nás čakal pomerne náročný výstup ku jaskyni, ale všetky deti ho zvládli. Okrem prehliadky jaskyne mali deti možnosť zakúpiť si aj rôzne suveníry. Z výletu si tak odniesli nielen nové poznatky, ale aj množstvo zážitkov. 

      • Kontakty

        • Základná škola
        • +421376422538 +421915774392
        • Robotnícka 25, 953 01 Zlaté Moravce Slovakia
        • 037/6421761
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje