• Zoznam pomôcok a potrieb do 1. ročníka
          • Zoznam pomôcok a potrieb do 1. ročníka

          • Prezúvky

            - so svetlou podrážkou, s uzavretou pätou, nie šľapky

            Hygienické potreby

            - menší uterák s uškom na zavesenie, tekuté mydlo, 1 balík - 4 ks toal. papier (nosiť postupne), 1 balík – 10 ks hygienické vreckovky,

            -  hyg. vrecúško

            Vrecúško na TEV

            - tepláková súprava, biele tričko, tenisky alebo cvičky so svetlou, nešmykľavou podrážkou, ponožky

            Vrecúško na VYV

            vodové farby, pohár na vodu ( nie je potrebný - máme v škole), 2 ks guľatých štetcov, voskovky, nožnice s guľatým hrotom, lepiaca tyčinka, plastelína, handrička, gumový obrus, staršie tričko, košeľa alebo plášť na prezlečenie

            výkresy - A3 - 20 ks.

                           A4 - 30 ks.

                          papierový náčrtník

                          farebné papiere (8 ks.)

            Peračník

            2 ks atramentové pero (najlešie zn. TORNADO alebo pero na bombičky),  3 ks ceruza mäkká (č. 2), farbičky – 12 ks, strúhadlo, gumu, nožnice (nie špicaté), lepidlo (vysúvacia lep. tyčinka), zmizík  nie!

            Zošity

            Zošity č. 511 - 8 ks.

                       č. 511 - s pomocnou linajkou - 8 ks.

                       č. 513 - 10 ks.

                       č. 520 - čisté 2 ks.

                       č. 644 -  malý slovníček - 1 ks.

            Ostatné

            - fixky (zvlášť - nie do peračníka)

            - pravítko

            - dosky malé (na zošity) a veľké (na šlabikár a PZ)

            - náčrtník alebo zošit na kreslenie pre voľné chvíľky

             

            Všetky pomôcky označiť menom!!!

            (najmä veci vo vrecúškach TEV, VYV a na prezuvkách)

             

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022

          • Školský rok 2021 / 2022  sa v ZŠ  Robotníckej ukončil Slávnostnou akadémiou, na ktorej učitelia jednotlivých predmetov vyhodnotili úspechy a výsledky, ktorésme dosiahli v tomto školskom roku. Na slávnostnej akadémii sa predstavili žiaci 1. a 9. ročníka so svojím programom, piesňami, scénkami, tancami. Žiaci 9. ročníka sa na záver školského roka rozlúčili so školou valčíkom.

        • Vyhodnotenie Wocabee
          • Vyhodnotenie Wocabee

          • Počas školského roka 2021/2022 sa žiaci 1, 2, 4. a  5. ročníka učili slovnú zásobu cez aplikáciu WocaBee. Učenie slovíčok bolo pre nich zábavné, tvorivé a  motivačné. Žiakom sa aplikácia na učenie slovíčok veľmi páčila a za splenie všetkých zadaných úloh získali diplomy:

            Vaneska Polcová I.A, Emka Ďurčeková II.A, Emka Paulová II.A, Oskarko Kolomazník II.A, Lukáš Kolarčík IV.A, Mária Kobesová V.A, Dária Kobesová V.A a Michal Ujčík V.A.

            Najviac bodov získala:

            žiačka V. A  triedy Dária Kobesová - 26 030 wocapoints

          • Výsledky súťaže English Star 2022

          • Dňa 05.05.2022 si žiaci našej školy po druhýkrát preverili svoje vedomosti z anglického jazyka v anglickej súťaži English Star. Zúčastnili sa jej žiaci 1. až  a 9. ročníka. Žiaci boli rozdelení do kategórií podľa ročníkov, tomu zodpovedala i náročnosť úloh v jednotlivých úrovniach. Na vypracovanie testu mali 45 minút čistého času. V súťažnom teste si žiaci overili vedomosti zo slovnej zásoby a gramatiky. Vypracované testy sme zaslali organizátorom súťaže. Dňa 20. 06. 2022 sme sa dočkali vytúžených výsledkov. Všetci žiaci, ktorí sa zapojili do súťaže boli úspešní. Žiaci, ktorí získali nad 80%, boli odmenení diplomom so zlatou medailou.  Každý účastník súťaže s úspešnosťou 100% získal ponožky značky Fusakle a každý účastník súťaže bez ohľadu na bodový zisk získal malý darček. Všetci súťažiaci dostali diplom. Výsledky žiakov v medzinárodnej súťaži v anglickom jazyku English Star:

            Natália Ferencová  - 100%

            Patrik Bernát  – 100 % - získal druhé miesto  bluetooth slúchadlá.

            Matúš Bernát  - 100 %

            Michal Ujčík – 100%

            Ostatným žiakom radosť urobili účastnícke diplomy, ktoré sú pre nich motiváciou do ďalších ročníkov. 

            Za skvelé úspechy našim žiakom srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalší úspešný ročník.

          • Športová olympiáda na I. stupni ZŠ

          • „Nie je dôležité vyhrať ale zúčastniť sa.“ V tomto duchu sa niesla športová olympiáda žiakov 1.  -  4. ročníka. Po vypočutí olympijskej hymny a zložení slávnostného sľubu si žiaci prezreli prezentáciu o histórii OH. Celí nedočkaví sa pobrali na ihrisko, kde sa pod vedením p. uč. Gažiovej rozcvičili. Oboznámili sa s jednotlivými stanovišťami:

            1. Hod loptičkou do koša
            2. Skok do diaľky z miesta
            3. Hod medicinbalom
            4. Prekážková dráha

            Zo zvukov veselej hudby plnili jednotlivé úlohy. Z každej disciplíny v každej triede bol najlepší športovec ocenený diplomom. Absolútnou víťazkou sa stala Evelínka Vácvalová z 2.A triedy, ktorá získala 3 diplomy. Po dvoch sa ušlo Ninke Pascolini zo 4.A, Wu Yihang z 3.A triedy. Po záverečnom vyhodnotení dostali všetci žiaci medaily a sladké odmeny. Na záver si všetci zaspievali a s dobrým pocitom, že si zašportovali a upevnili svoje zdravie sa rozišli domov.

             

        • Detská Univerzita Komenského DUK
          • Detská Univerzita Komenského DUK

          • Milí žiaci vo veku 9-14 rokov, milí rodičia,

            Chcela by som Vás upozorniť na zaujímavú možnosť trávenia voľného času žiakov počas prázdnin.

            Tento rok bude prebiehať už 20. ročník Detskej Univerzity Komenského. Tento rok sa dá opäť prihlásiť na online štúdium.

            Pre žiakov je pripravených deväť prednášok, ktoré sú svojím obsahom a zameraním úplne odlišné a prednášajúci  sú kapacity vo svojom odbore.  Zaregistrované deti sa vždy v stredu od 11.00 do 13.00 zúčastnia online prednášky a do nedele musia vyplniť a poslať online test . Z deviatich prednášok by sa mali zúčastniť minimálne šiestich,  aby mohli dostať diplom o absolvovaní DUK.

            Z vlastných skúseností vidím ako najväčší bonus, že vaše dieťa si urobí predstavu, čo ho zaujalo, čo by ho asi bavilo študovať, ktoré prednášky ho možno nezaujali vôbec, a na akú fakultu alebo školu by sa mohlo v budúcnosti zamerať. A stojí ho to len asi 3 hodiny do týždňa, online štúdium je inak úplne bezplatné.

            Viac informácií získate na stránke www.duk.sk , tu sa môžete aj zaregistrovať na online štúdium,  môžete si pozrieť aj prednášajúcich a témy tohtoročnej Detskej univerzity Komenského.

             

            Pekné leto plné zaujímavých zážitkov a skúseností Vám praje školský špeciálny pedagóg Mgr. Silvia Krčmáriková

          • OZNAM

          • Oznamuje,  že dňa 22.6.2022 bude ŠKD otvorené do 15,00 z dôvodu rozlúčkovej slávnosti 9-teho ročníka.

          • Na návšteve u hasičov a v múzeu

          • Dňa 13. 5. 2022 sa žiaci I. a II. ročníka zúčastnili Dňa otvorených dverí Hasičského zboru Slovenskej republiky a  navštívili MSKŠ. Deti si vyskúšali rôzne prístroje a pomôcky, ktoré hasiči pri svojej práci používajú, ale najviac sa im páčili hasičské autá. MSKŠ pripravilo zase výstavu umeleckých divadelných bábok (maňušky, javajky, marionety). Úlohou detí bolo správne zaradiť bábku k rozprávke.

          • Školský výlet Piešťany

          • Žiaci I. stupňa sa dňa 9. júna 2022 zúčastnili školského výletu v Piešťanoch. Po prehliadke kúpeľného mesta a krásneho parku si žiaci  mohli v meste nakúpiť pekné suveníry. Najkrajším zážitkom pre deti bola plavba výletnou loďou po rieke Váh, kde ich celou cestou sprevádzali lietajúce čajky. Výlet sme ukončili návštevou parku miniatúr slovenských hradov a zámkov v Podolí.Z výletu si deti odniesli krásne zážitky. 

          • Zážitkový Trenčín

          • Dňa 8. 6. 2022 sa žiaci 6. ročníka zúčastnili školského výletu v Trenčíne. Vyskúšali si pádlovanie na dračej lodi po rieke Váh. Počiatočný strach z vody vystriedal úžasný zážitok z plavby v rytme sprevádzaného bubna. Potom si žiaci zasúťažili v zaujímavom športe - lukostreľbe a zoznámili sa s úspešnou športovkyňou v tomto športe - majsterkou Slovenska v lukostreľbe. Posledným programom nášho výletu bola prehliadka pamiatok Trenčianskeho hradu so sprievodom.

          • Stretnutie s operou...

          • A opäť deti zo ŠKD mohli navštíviť Štátnu operu v Banskej Bystrici. Tento krát to bolo detské hudobno- dramatické dielo, ktoré sa zrodilo z pera britskej skladateľky Rachel Portmanovej " Malý princ". Deti aj rodičia s nadšením sledovali príbeh pilota, ktorý viedol rozhovor s Malým princom o zmysle života, o priateľstve i láske, o pýche i pokore. Nachádzalo sa tam mnoho metafor a prirovnaní, ktoré dokážu naplniť detskú dušu a svojimi podobenstvami zaujali i dospelých. Všetci boli očarení krásnou scénou, kostýmami a hlavne speváckymi a tanečnými výkonmi účinkujúcich. Po predstavení sme navštívili park SNP, prešli sme sa námestím, pochutili si na zmrzline, nakúpili darčeky a plní krásnych dojmov a zážitkov sme sa vrátili domov. Dúfam, že sa nám podarí navštíviť mnoho ďalších predstavení.             Mária Tonková

          • Veselo na Liptove

          • Tešili sme sa na niečo nové

            a sen  nám 7. 6. 2022 splnil

            zábavný park na Liptove.

            Vyskúšali sme si odvahu,

            presnosť i silu,

            nenudili sme sa ani chvíľu.

            Program bol veľmi lákavý,

            zažili sme spolu veľa zábavy.

            Že spomienky zostanú krásne

            všetkým nám je jasné.

          • Prvý jún má deti rád.

          • Medzinárodný deň detí sa v našej škole niesol v duchu rozprávkového zábavno-športového dopoludnia. Pani učiteľky pripravili niekoľko stanovíšť, na ktorých sa deti preskúšali v tom, ako sa orientujú v rozprávkach z dielne Disney. Ukázali nám svoju šikovnosť a bystrý um pri skladaní puzzle.  Marfuške anjelikovi pomáhali rozpoznať rôzne druhy orieškov.  Podľa obrázkovej nápovede zostavovali dej známych rozprávok – Janko a Marienka, Červená čiapočka, Budulínček. Tak ako skončili v príbehu o Budulínčekovi líšky vo vreci, naši žiaci v ňom skončili tiež, no len po pás pri pretekoch.  U Baby Jagy pomáhali opraviť domček kartónovými medovníkmi. A potom šup s ňou do pece, ale nie naozaj. Pomocou loptičky a zaveseného  hulahop trénovali „hod do pece“. Zvládli aj prekážkovu dráhu ,,Neboj sa“. Nasledovala Vlčia naháňačka a masáž pre zdravé nôžky na senzomotorickom chodníku. Školou sa okrem veselého džavotu a huriavku niesli zvučné melódie, ktoré namixovala naša školská DJ-ka.  Do tanca sa nechali zlákať všetci malí aj veľkí. Na spestrenie tohto nádherného dňa pani riaditeľka zabezpečila aj sprievodný program. Študenti a študentky Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Zlatých Moravciach nám prišli namiešať osviežujúce kokteily a napiekli slané pochúťky. Pomaľovali  takmer všetky detské tváričky a vyčarili neskutočné účesy nielen na dievčenských hlavách. Na konci deti dostali diplom a sladkú odmenu. Ďakujeme, že sme mohli svojou troškou prispieť ku krásnemu a radostnému prežitiu tohto dňa.

          • Plavecký výcvik v Štúrove

          • Ráno, 30. mája 2022, nasadlo do autobusu pred Základnou školou, Robotnícka 25 v Zlatých Moravciach,  23 žiakov zo 6. – 8. ročníka smer Štúrovo na plavecký výcvik. Počas slnečného týždňa sa neplavci naučili plávať a plavci sa zdokonalili v plávaní. Na Deň detí sme sa vybrali vláčikom na okružnú jazdu po Štúrove a Ostrihome. Navštívili sme aj ostrihomskú baziliku, kde si žiaci mohli prezrieť jej pamätihodnosti. Týždeň  plný smiechu, radosti, športu a najmä spevu rýchlo ubehol a všetci sme sa šťastne vrátili domov, žiaci ku svojim rodičom a pán učiteľ Gubov a pani zástupkyňa Lukáčová k svojim rodinám. Už teraz sa tešíme na budúci rok na ďalší plavecký výcvik.

                                                                                                                      Mgr. Jana Lukáčová

      • Kontakty

        • Základná škola
        • +421376422538 +421915774392
        • Robotnícka 25, 953 01 Zlaté Moravce Slovakia
        • 037/6421761
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje