• Ľudské práva

          • 21. storočie je poznamenané zvýšenou medzinárodnou a domácou aktivitou v oblasti dodržiavania ľudských práv, predchádzania všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie.  Práva detí tvoria súčasť ľudských práv. Ochrana ľudských práv je dôležitá pre každého človeka, osobitne pre takého, ktorý z akýchkoľvek dôvodov potrebuje pomoc a ochranu pri ich uplatňovaní.

            Porozumieť ľudským právam sa dá najlepšie prostredníctvom vlastného zážitku. Takúto možnosť poskytuje každodenný život v škole.

             Na hodinách občianskej náuky sú žiaci vedení k pochopeniu podstaty takých abstraktných pojmov, ako sú sloboda, tolerancia, čestnosť, pravda a predsudky formou rôznych aktivít.

            Žiaci 8. ročníka sa  podelili  o svoje pocity a názory k danej téme prostredníctvom aktivít:

            1.Čo sú ľudské práva?

            2.V stanovom tábore

          • „Veľkí učia malých“

          • Žiaci 2. a 5. ročníka zažili netradičné vyučovanie s názvom „Veľkí učia malých“. Naši deviataci sa na chvíľu stali učiteľmi našich malých druhákov a piatakov. Zábavnou a hravou formou si prostredníctvom tajničiek a kartičiek  zopakovali slovnú zásobu a precvičili gramatiku.

          • Pozdrav ku Dňu matiek na ZŠ,  Robotnícka 25, Zlaté Moravce

          •  

            Nie je nič váženejšie a zároveň aj najkrajšie  ako byť matkou. Všetky matky určite potvrdia, že byť mamou je niečo nádherné, napĺňajúce, radostné, zároveň aj zodpovedné, veľa ráz náročné, niekedy bolestné.

            Mama si zaslúži nielen našu úctu a lásku, zaslúži si, aby sme sa starali o jej šťastie.

            Deň matiek je príležitosť všetko toto si pripomenúť, aby sme na to v bežiacom kolobehu života nezabúdali. Zároveň je to dôvod, aby sme svojej mame vyjadrili city, aby sme ju objali, pripravili jej radosť.

            A aj preto sme sa rozhodli a nesmierne sa tešíme, že po dvoch rokoch pandémie a opatrení sme sa mohli  opäť stretnúť s rodičmi v našej škole  pri takejto krásnej príležitosti, akou je Deň matiek.

            Kultúrne popoludnie v našej škole venované mamám sme venovali všetkým naším mamám, mamičkám, babkám, babičkám..., či už majú deti malé a venujú im svoju každodennú starostlivosť, alebo sú to mamy už s deťmi dospelými, ktoré si už drobnými starosťami prešli a teraz prežívajú zas to, čím žijú ich deti. Však nenadarmo sa hovorí, malé deti – malé starosti, veľké deti – veľké starosti.

            Žiadne slová však nevyvážia to, čo povedali naše deti mamičkám prostredníctvom básní, piesní, scénok a tancov, ktoré nacvičovali pre ne  s radosťou, nadšením a láskou.

            Prajeme všetkým mamám, aby  si  užívali všetky nasledujúce dni  so svojimi detičkami,  aby im prinášali viac  radostí ako starostí.

            Všetky kvety do rúk mamy,

            Skladám ako drahokamy.

            Za jej lásku, plnú nehy, za zelené detské brehy.

            Za jej štedrosť, starosť v hlave,

            Za dni šťastné, za dni hravé, za rozprávky nad kolískou,

            Za to, že vždy stojí blízko.

             

            Žiaci a pedagógovia ZŠ, Robotnícka 25, Zlaté Moravce

             

          • Matematický kruháčik

          • Aj takáto vie byť dvojhodinovka z matematiky. Pútavá, zábavná, proste neopakovateľná. Siedmaci ju zvládli veľkolepo. Pani Betka asistovala a druháčikovia sa zahrali na inšpektorov.

          • Oznam

          • Riaditeľka Základnej školy, Robotnícka 25, Zlaté Moravce, v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach a organizácii šk. roka na základných školách, poskytuje

            dňa 18. mája 2022 žiakom 6. – 9. ročníka riaditeľské voľno.

            Voľno je poskytnuté  z organizačných dôvodov pre zabezpečenie

            testovania žiakov 5. ročníka ZŠ -  T5 -2022.

                               Mgr. Mária Herdová

                            riaditeľka ZŠ

             

                          

        •  8. máj Deň víťazstva nad fašizmom
          • 8. máj Deň víťazstva nad fašizmom

          • V dnešnom uponáhľanom a vypätom štýle života si ani neuvedomujeme ako čas ubieha neúprosne rýchlo, nestačíme ani vnímať , ako sa nám história a dôležité udalosti neustále vzďaľujú, pričom pre niektorých z nás sú už zabudnuté a nepodstatné. Sú však udalosti, ktoré z dejín nemožno vymazať, treba si ich neustále pripomínať a venovať im patričnú pozornosť. K takým rozhodne patria vojnové roky a Deň oslobodenia – 8. máj 1945. Od tohto pamätného dátumu uplynulo 77 rokov a v tento deň vzdávame úctu osloboditeľom, ktorí nám priniesli vytúženú slobodu. Úctu  hrdinom, ktorí aj za nás, za našu budúcnosť a šťastný život v mieri položili svoj život, prišli vyjadriť žiaci 6., 8., 9. ročníka svojou účasťou  na kladení vencov  pri pamätníku padlých hrdinov dňa 6.5. 2022.

        • Súťaž Englishstar u nás v škole
          • Súťaž Englishstar u nás v škole

          • Dňa 5. mája 2022 si žiaci našej školy už po druhýkrát preverili svoje vedomosti z anglického jazyka v anglickej súťaži Englishstar. Zúčastnili sa jej žiaci 1., 2., 3., 4., 5,  7., 8., a 9. ročníka. Žiaci boli rozdelení do kategórií podľa ročníkov, tomu zodpovedala i náročnosť úloh v jednotlivých úrovniach. Na vypracovanie testu mali 45 minút čistého času. V súťažnom teste si žiaci overili vedomosti zo slovnej zásoby a gramatiky. Vypracované testy sme zaslali organizátorom súťaže. Teraz nám už nezostáva nič iné, len čakať na zverejnenie výsledkov. :-) 

      • Kontakty

        • Základná škola
        • +421376422538 +421915774392
        • Robotnícka 25, 953 01 Zlaté Moravce Slovakia
        • 037/6421761
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje