• Na návšteve v rozprávke

          • Naši piataci dnes zavítali do rozprávky. Vlastne nie do rozprávky, ale do niekoľkých rozprávok naraz. Na výstave divadelných bábok Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach si mohli poprezerať bábky z rôznych rozprávok, ktoré využívajú bábkoherci Starého divadla Karola Spišáka v Nitre. Vyskúšať si mohli aj manipuláciu s nimi a zhodnotili, že to nie je vôbec jednoduché. Z výstavy mali žiaci veľkú radosť. Ďakujeme pracovníčkam múzea za prezentáciu a príjemnú atmosféru, ktorú vytvorili svojím milým prístupom a úsmevom na tvári. 

          • Deň Zeme - sviatok našej planéty

          • Vedeli ste, že aj naša Zem má sviatok? Oslavuje ho každoročne 22. apríla. Naši žiaci a ich pani učiteľky vedia, že naša planéta Zem si zaslúži mimoriadnu pozornosť. Najstarší žiaci si pozreli zaujímavé interaktívne video, v ktorom sa oboznámili s najvážnejšími problémami na našej planéte. Uvedomili si, že naša Zem potrebuje naozaj pomoc, nakoľko jej ľudia svojím správaním veľmi ubližujú. Potom si vypočuli prezentáciu nášho žiaka Michala Ujčíka, ktorý im porozprával o svojom výskume, ktorého cieľom bolo pozorovať invázny druh - kačičku mandarínsku a jej interakcie s pôvodnými druhmi vtáctva, ktoré žijú v blízkosti Hostianskeho potoka. Starší žiaci sa tiež pričinili o vyčistenie areálu školy a úpravu átria. Naši mladší žiaci, či už v skupinách alebo aj samostatne, sa s chuťou pustili do výziev, ktoré pre ne pripravili ich triedne pani učiteľky. Aktivity ich naozaj zaujali, a to sa prejavilo aj v ich výsledných prácach, ktoré sa im naozaj podarili.

          • Earth Day

          • Na hodinách anglického jazyka sme Deň Zeme oslávili netradičným spôsobom vyučovania. Vysvetlili sme si pojmy spojené s ochranou životného prostredia v anglickom jazyku. Pozreli sme si videá s touto tematikou, maľovali sme obrázky, riešili sme úlohy týkajúce sa separovania odpadu, recyklácie. Svoje vedomosti si starší žiaci overili vedomostným kvízom a žiaci 2. a 5. ročníka urobili krásny projekt ku Dňu Zeme. 

             

          • Veľký úspech nášho malého piataka Miška Ujčíka

          • Aj malé deti dokážu robiť veľké veci. Príkladom toho je aj náš piatak Michal Ujčík. Dňa 21. apríla 2022 sa zúčastnil Biologickej olympiády v kategórii D a získal 1. miesto. Miško sa zapojil do projektovej časti olympiády s projektom, ktorý mal názov Výskum kačičky mandarínskej v urbánnom prostredí. Cieľom jeho projektu bolo pozorovať invázny druh - kačičku mandarínsku v jej nepôvodnom prostredí. Sledoval jej interakcie s pôvodnými druhmi vtáctva, ktoré sa nachádzajú v blízkosti Hostianskeho potoka. Výskumu sa venoval šesť mesiacov a zistil zaujímavé skutočnosti, ktoré spracoval do spomenutého projektu. Porota jeho snahu a prácu ocenila, z čoho máme všetci veľkú radosť. Malému ornitológovi blahoželáme a prajeme mu ešte veľa úspechov pri pozorovaní prírody.

          • Deň Zeme v ŠKD

          • Jedna pekná aktivita ku Dňu Zeme v našom oddelení - rozhovory o prírode, ako si ju máme chrániť deti písali do hviezdičiek, otláčali ruky na zemegulu a ukončili to heslom " BUDÚCNOSŤ ZEME JE V NAŠICH RUKÁCH" a na koniec krásne foto.

          • OZNAM

          • Vzhľadom na zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie COVID-19 Vám chceme dať do pozornosti, že od štvrtka 21. apríla 2022 sa zmiernia opatrenia v oblasti prekrytia dýchacích ciest a domácej karantény úzkych kontaktov.

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 32/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest, sa ruší povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest  použitím respirátora / rúška v spoločných priestoroch školy a školského zariadenia.

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 33/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, po úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 nebude potrebné nastúpiť automaticky do karantény.

        • Project competition 2022
          • Project competition 2022

          • Vydavateľstvo Oxford University Press každoročne vyhlasuje súťaž projektov v anglickom jazyku pre žiakov základných a stredných škôl z rôznych krajín sveta. Tohtoročnou témou Projekt Competition 2022 bola  „Climate change“ alebo „ Improving health and wellbeing“.  Naše žiačky IX.A triedy, Natália Ferencová, Liana Luknišová, Martina Magušinová, Elizabeth a Michaela Školníková, pracovali spoločne na druhej téme „ Improving health and wellbeing“. Vytvorili zaujímavý projekt, v ktorom prejavili svoju kreativitu, tímovú prácu a jazykové znalosti. Výsledky budú známe v máji. Dievčatám držíme palce. 😊

        • Okresné kolo - Pytagoriáda - 2021/2022
          • Okresné kolo - Pytagoriáda - 2021/2022

          • Dňa 29. marca 2022 sa konalo okresné kolo 43. ročníka Pytagoriády. V kategórii 5. ročník, náš žiak Michal Ujčík obsadil krásne 1. miesto. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších matematických súťažiach. 

          • Siedmaci a ôsmaci v Talentcentre

          • Dňa 11. a 12. apríla 2022 sa naši siedmaci a ôsmaci vybrali do Nitry, aby ich v Talentcentre podporili  v kariérovom smerovaní. Žiaci absolvovali cyklus krátkych prednášok, po každej nasledovalo testovanie. Testy sa týkali ich záujmov, záľub, vedomostí a zručností. Na základe testovania bola každému žiakovi vystavená výsledková listina, ktorú si vzal domov. Jej výsledky môžu žiaci konzultovať s výchovnou poradkyňou, s vyučujúcimi a s rodičmi, ktorí im na základe výsledkov môžu pomôcť s výberom strednej školy a povolania.

          • Veľká noc po anglicky

          • Veľká noc je už tu a zavítala aj do našej školy. Žiaci 2., 3. a 4. ročníka sa na hodine anglického jazyka hravou formou učili o veľkonočných sviatkoch. Druháci a tretiaci sa najskôr naučili interaktívne slovnú zásobu, potom urobili krásny projekt o Veľkej noci. Štvrtáci si vytvorili pohľadnicu. Aby nám bolo pri práci veselo, počúvali sme anglické veľkonočné pesničky.

          • Oznam

          • Riaditeľka Základnej školy, Robotnícka 25, Zlaté Moravce, v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach a organizácii šk. roka na základných školách, poskytuje

            dňa 06. apríla 2022 žiakom 5. – 8. ročníka riaditeľské voľno.

            Voľno je poskytnuté  z organizačných dôvodov pre zabezpečenie

            testovania žiakov 9. ročníka ZŠ -  T9 -2022.

            Žiaci sú automaticky odhlásení z obedov.

                         Mgr. Mária Herdová

                            riaditeľka ZŠ

          • Neobyčajné pondelkové ráno...

          • Keď sme sa v pondelok ráno zobudili, prekvapilo nás slnečné počasie. Cestou do školy vtáčiky spievali, my sme si rezko vykračovali, v rukách sme držali kvietky a čokolády pre naše pani učiteľky a pánov učiteľov. Prvú hodinu sme mali matematiku. Pani učiteľka nás čakala s úsmevom na tvári a s dobrou náladou, oddýchnutá po víkende. Druhú hodinu sme mali slovenský jazyk. Keď sme vošli do triedy, boli sme prekvapení z toho, čo sme videli. Na stole boli vyložené kuchynské pomôcky, mixér, ovocie a iné suroviny. Nevedeli sme, čo náš čaká, ale tušili sme, že to bude súvisieť s preberaným učivom – pracovným postupom. Pani učiteľka nám povedala, že budeme pripravovať ovocné poháre s pudingom a s mascarpone krémom. Veľmi sme sa potešili. Vysvetlila nám pracovný postup a rozdelila úlohy. Niektorí žiaci umývali a krájali ovocie, iní šľahali smotanu, miešali puding, potom plnili poháre piškótami, ovocím, šľahačkou a pudingom. Po naplnení pohárov sme ich krásne vyzdobili, naozaj sme sa veľmi snažili. Touto dobrotou sme prekvapili naše pani učiteľky a pánov učiteľov, ktorým sme k ich sviatku popriali všetko najlepšie. Samozrejme, že nakoniec sme si na ovocných pohároch pochutnali aj my. Z hodiny sme odchádzali spokojní s výsledkom našej práce a príjemne prekvapení, ako vieme spolupracovať a pomáhať si.                                                                                                                            Naty a Mirka, VII.A

          • 1. apríl - deň naopak

          • Prvý apríl nás privítal naozaj bláznivo. Deti aj učitelia prišli do školy v pyžamách, v papučkách, niektorí aj s vankúšom. V laviciach sedeli žiaci naopak, skupiny na cudzie jazyky sa zrazu vymenili. Bola to veľká zábava, vyskúšali sme si pyžamové učenie. Škoda, že 1. apríl nie je každý deň :-)

             

      • Kontakty

        • Základná škola
        • +421376422538 +421915774392
        • Robotnícka 25, 953 01 Zlaté Moravce Slovakia
        • 037/6421761
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje